NAPRA – FORGÓS KISTÉRSÉGI NAPOK 1.

Surd, 2010. 02. 06.

 A Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása az Oktatási és Kulturális Minisztérium „Új tudás-műveltséget mindenkinek pályázati program támogatásával Napra-forgós Kistérségi Napok programsorozatot valósít meg.

Célkitűzésünk, hogy a kistérség lakosai felelevenítsék és megismerjék saját népszokásaikat, szellemi és tárgyi örökségeit, illetve hogy egymás értékeivel is megismerkedjenek.

A programsorozat vándoroltatás jelleggel érinti a térség arra alkalmas infrastruktúrával rendelkező településeit, illeszkedve a helyi hagyományokhoz.

A rendezvénysorozat első helyszíne SURD község volt.

 „Térségi Farsangoló” címmel vidám farsangi maskarázásra hívtuk a térség „apraját-nagyját”.

Kanász János Úr, Surd község polgármesterének szívéjes köszöntője, valamint Marton István Úr, a társulás elnökének elismerő szavait követően kezdetét vette a farsangolás.

 A program hangulatos jelmezes felvonulással kezdődött. A surdi fiatalok ifjúsági csoportja, valamint a kistérség munkaszervezetének dolgozói közül jó páran ötletes maskarába bújtak.

A farsang hercegi párjának nyitó táncát követően kezdetét vette a fergeteges farsangi mulatozás. Képek itt megtekinthetők.

A surdi asszonyok szakácstudományának és szorgalmas munkájának köszönhetően barátságos és bőséges vendéglátásban volt részünk. Többek közt megízlelhettük a finom szalagos farsangi fánkot, igazi házi lekvárral.

 Köszönet a házigazdának és a szervezőknek a hangulatos délutánért.