Friss hírek

      Friss hírek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Társulási Tanácsülés (2022. május 25.) szerda 13:30 óra

Tisztelettel értesítem és meghívom a Tárulási Tanács tagjait a május havi Társulási ülésre.

Az ülés helyszíne VASEMBERHÁZ- DÍSZTEREM !

Letölthető dokumentumok:


Társulási Tanácsülés (2022. február 23.) szerda 14:00 óra

Tisztelettel értesítem és meghívom a Tárulási Tanács tagjait a február havi Társulási ülésre.

Az ülés helyszíne kivételesen változik! VASEMBERHÁZ- DÍSZTEREM

Letölthető dokumentumok:


Társulási Tanácsülés (2021.12.14) kedd 14:00 óra

Tisztelettel értesítem és meghívom a Tárulási Tanács tagjait a december havi Társulási ülésre.

Az ülés helyszíne kivételesen változik! VASEMBERHÁZ- DÍSZTEREM

Letölthető dokumentumok:


Friss hírek a foglalkoztatási támogatásokról

2021.  november 1-től új programelemmel bővült az igényelhető bértámogatások köre, melynek segítségével személyenként közel 2 milliós támogatás segítheti a szakképzett fiatalok elhelyezkedését.

A novembertől elérhető új bértámogatás a szakképzettséggel rendelkező, 30 év alatti álláskeresők foglalkoztatására ösztönöz. Az első kilencven napban a frissen felvettek munkatapasztalat-szerzésének költségeit fedezi a program, ezután igényelhető fél éven át a havi 100 ezer forintos Vállalkozások munkaerő támogatása is. Egy szakképzett fiatal munkába állását összesen több mint 1,9 millió forintnyi munkáltatói kiadás átvállalásával könnyítheti meg a támogatás.

A cégeknek először azt kell vállalniuk, hogy teljes, vagy legalább napi 4 órás részmunkaidőben foglalkoztatják a 2011 óta iskolarendszerben vagy felnőttképzésben szakképesítést, vagy felsőfokú végzettséget szerzett fiatalokat. A teljes állomány figyelembe vételével tíz munkavállalóig egyszerre legfeljebb két álláskereső, tíz fő felett az összes létszám maximum 30 százaléka után fizethető ki az összesen 90 napig folyósítható munkatapasztalat-szerzési támogatás. Mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó 100 százaléka, de teljes munkaidő esetén havonta legfeljebb a garantált bérminimum kétszerese, azaz 438 ezer forint. A munkáltató ezt követően igényelheti az álláskereső után 6 hónapon át járó „Vállalkozások munkaerő támogatását” azzal a feltétellel, hogy a munkabért a korábbi időszakhoz képest nem csökkenti.

A támogatási kérelmeket november elsejétől lehet benyújtani a foglalkoztatni kívánt személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes, állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz. A részletes információk a www.munka.hu foglalkoztatási portálon olvashat


Újra ülésezett a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás

Csaknem másfél éves kihagyás után újra ülésezett a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás. Mint elhangzott: annak ellenére, hogy a települések képviselőinek nem volt lehetőségük a személyes találkozásra, a munka folyamatosan zajlott a társulás berkein belül.

A szerdai ülés egyik legfontosabb témája az előző időszak tapasztalatainak az összegzése, illetve a következő néhány hónap lehetőségeinek a megbeszélése volt.

– A pandémia miatt jelentős rendezvényeket nem tudtunk a pályázatokban bevállaltak szerint megvalósítani, a rendezvénytartási tilalom miatt elmaradtak rendezvények, és így ennek következtében állami támogatást kell visszafizetnünk –mondta el Polai György, a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás irodavezetője.

A társulás működési és anyagi helyzete meglehetősen korlátozott – mondta el a Híradó kérdésére Polai György irodavezető. A szervezet az önkormányzatok önkéntes együttműködéséből tartja fenn magát, minimális pályázati támogatással.

– Látszik, hogy az önkormányzatok igénylik ezt a fórumot, ezt az együttműködést, ezért ők hajlandók ezt az anyagi hozzájárulást befizetni, az anyagi hozzájárulást, az anyagi alapot megteremteni a társulásnak – tette hozzá Polai György, a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás irodavezetője.

A napirendi pontok megvitatásán kívül jubileumot is ünnepelt a szervezet, a 25 éves fennállás alkalmából a még mindig aktív két alapító tagot köszöntötték: Tóth Lászlót, Csapi vezetőjét, valamint Schmidt Istvánt, Fűzvölgy polgármesterét.


Társulási Tanácsülés (2021.09.22) szerda 15:00 óra

Tisztelettel értesítem és meghívom a Tárulási Tanács tagjait a szeptember havi Társulási ülésre.

Letölthető dokumentumok:


3. Ligetvárosi Családi nap! Szeretettel várunk mindenkit!

2. Ligetvárosi családi napra várunk minden érdeklődőt szeretettel!


Ligetvárosi családi napra hívunk és várunk minden érdeklődőt szeretettel!


Koronavírus elleni oltás: Aki kéri, annak segítenek a regisztrációban

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koronavirus-elleni-oltas-aki-keri-annak-segitenek-a-regisztracioban-5070646/

Horváth-Balogh Attila

A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. mindenkinek, aki kéri, segítséget nyújt a koronavírus elleni védőoltás felvételéhez elengedhetetlen online regisztrációban. A Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. alapvetően a térségben élő hátrányos helyzetű álláskeresőknek nyújt segítséget az elhelyezkedéshez, ami jelen helyzetben elsősorban online álláskeresést, elektronikus ügyintézést jelent. Többen szociális információkért is keresik a szervezetet – most azonban az oltási regisztráció került a fókuszba.

Mint azt Polai György, a szervezet ügyvezetője elmondta: az egyik mentoráltjuk felvetése nyomán döntöttek úgy, hogy ily módon beszállnak a koronavírussal szembeni védekezésbe.

– Ő attól tartott, hogy majd esetleg hátrányt szenved a munkaerő-piacon, szűkíti az elhelyezkedési lehetőségeit az, hogy nem kérte és kapta meg a koronavírus elleni védőoltást – bocsátotta előre Polai György, aki egyben a Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás munkaszervezetének (mellyel szoros kapcsolatban áll a foglalkoztatási együttműködés) vezetője is. – Mivel nem rendelkezik otthoni internet-hozzáféréssel, itt, a Bajza utca 2 alatti irodánkban segítettünk neki a regisztrációban a vakcinainfo.gov.hu honlapon. A térségben egyre nő az oltások iránti igény, ezért úgy láttuk, hogy érdemes felvállalni ezt a segítségnyújtást, mert sokan vannak, akiknek az online regisztráció ilyen-olyan okok miatt nehézségbe ütközik. Közzétettük a „szolgáltatásunkat” (képletesen szólva, hiszen teljesen ingyenes) a lehetséges nyilvános fórumokon, így a Zalai Hírlapban is, aminek a hatására elkezdtek jönni az emberek.

Polai György jelezte: eddigi tapasztalataik alapján a hozzájuk fordulók közül többen szintén a későbbi munkahely megtalálása érdekében kérik a segítséget, vannak, akik postán nem kaptak értesítést az oltási lehetőségről, sokaknak nincs internetkapcsolata, egyedül él, vagy időskorú – esetleg mindez együtt. S akkor még nem beszéltünk azokról, akik azt sem tudják, kihez kell fordulniuk.

– Ami pedig a korosztályokat illeti, a fiataloktól a nyolcvan évesekig bezárólag jönnek ügyfelek, többségében nagykanizsaiak, de a járás többi településéről is érkeztek már, sőt, volt, aki Nagyatádról keresett fel minket – magyarázta az ügyvezető. – Február eleje óta közel 70 regisztrációt készítettek el a mentoraink, akik mindenkinek szívesen segítenek. A legfontosabb, hogy mindenki hozza magával a betegkártyáját, mert csak avval tudjuk elvégezni a regisztrációt.


Tisztelt Partnereink!

Értesítem, hogy a VODAFONE rendelkezése miatt a jelenlegi email cím használata 2021. március 1-vel megszűnik.

Minden @upcmail.hu, @chello.hu, valamint az ehhez tartozó másodlagos e-mail fiókok törlésre kerülnek, így 2021. március 2-től ezek a szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Ezért új e-mail fiókot alkalmazunk:


A Nagykanizsa és Térsége Önkormányzati Társulás új email címe: kanizsaterseg1@gmail.com

Kérem a nyilvántartásuk szíves módosítását!

From now please use my new email address: kanizsaterseg1@gmail.com

Megértését köszönöm!!!


2019.12.30.
Jövő év január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedik, a növekedés mindkét esetben 8-8 százalékos – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.
További információk a Magyar Közlöny 2019. évi 222. számában találhatók.

Társulási Tanácsülés (2019.12.11) szerda 15:00 Alakulóülés
Tisztelettel értesítem és meghívom a Tárulási Tanács tagjait a december havi Társulási alakulóülésre.

Letölthető dokumentumok (A letöltéshez kattintson a letöltendő dokumentumra!):

Meghívó társulási ülésre 2019dec11
1.sz. Tájékoztató a társulásról
2.sz. napirend Társulás elnökének megválasztása
3.sz. napirend Társulás alelnökének választása
4.sz. napirend Bizottsági tagok választása
5.sz. napirendNonprofit Kft Felügyelő Biz választása
6. sz melléklete 2019dec Kötelezettségvállalás, utalványozás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés szabályzat
6. sz. melléklet.2019 dec Társulás pénzkezelési szabályzat
6.sz. napirend Társulás gazdálkodási szabályzatainak aktualizálása
7. sz mell. NTÖT Társulási megállapodás 2016 febr 29
8. sz. napirend 2020 évi belső ellenőrzési terv
8. sz. melléklete 2020. évi belső ellenőrzési terv

Az ülésről készült jegyzőkönyv az alábbi linken megtekinthető:
Jegyzőkönyv NTÖT Alakuló ülés 20191211